Mu Sangs profetia

Tisdag 18:e Juli 1922

Den magre Paleontologen

Dagen efter att militär och polis skall ha slagit till mot rebellerna så insisterar Professorn på att man skall ta sig upp till den platsen och undersöka den, då man trots allt är i kronans tjänst som han brukar säga. Med sig får han Cecilia Gray, och Arthur Watts, den senare med ett högst mättat ointresse och en “ingenting spelar någon roll” attityd som bara en krigsveteran kan ha. De andra är utmattade efter gårdagens stridigheter.

Väl framme på platsen möts man av ett sönderskjutet hus, kringströdda kroppar av revolutionärer och militärer på marken och i alltihop spatserar poliser och officerare som samtalar tystlåtet med varandra. De meniga soldaterna stod eller satt på vakt och såg allt annat än roade ut.

Då denna, i militärens ögon, grupp amatörer uppenbarar sig på platsen anförda av den entusiastiske Professor Black ger man dem ett minst sagt reserverat mottagande. Det blir inte bättre för att gruppen börjar snoka omkring och ställer frågor som dumförklarar utredarna.

Man har dock från gruppens håll all anledning att ställa frågor, då man inte är ute efter att sätta stop för Indiens självständighetsrörelse, eller, det är åtminstone andra prioritet efter att hitta mördarkulten. Man får dock inte tillgång till varken huset eller undersöka någon av kropparna. Lite snopna backar man undan för att observera scenen.

Då upptäcker Watts en död soldat som ligger lite avsides vid huset rakt över gatan. Han verkar ha legat i god betäckning och utom effektiv skotthåll för fiendens revolvrar bedömer Watts. Eftersom ingen uppmärksammar undersökningen fortsätter man att undersöka kroppen. Man märker snart att soldaten inte har dött av en skottskada utan har blivit stucken med ett rejält svärd i ryggen.

På detta ämne börjar Watts och Professorn spekulera om vad eller vem som kan ha gjort något sådant. Detta gör att de inte märker när Cecilia upptäcker spår i leran som leder bakom huset och som hon börjar följa. Hon följer lerspåren runt knuten och in på husets bakgård. Ms. Grey är inte den som tar ett steg tillbaka i eftertänksamhet utan hon går in genom husets bakdörr.

Ungefär samtidigt som Grey smiter in genom bakdörren upptäcker professorn och soldaten att hon är borta. Då de upptäcker spåren i leran och ser att de är två par spår förstår man att hon har gått runt huset. Man går fram och kikar in genom fönstret och ser till sin förskräckelse Ms. Grey smyga förbi och strax efteråt dyker en sabelbeväpnad näsmänniska upp. Då de båda herrarna ser detta försöker de först öppna ytterdörren, men då den är låst sätter man av mot husets baksida.

Samtidigt så smyger Cecilia omkring i huset lyckligt ovetande om den närvarande faran. Hon finner tillslut en trappa ned till källaren men då hon är på väg ned hör hon steg i trappan. Hon lyckas precis gömma sig innan ytterligare en näsmänniska kommer upp från källaren. Efter att näsmänniskan passerat passar hon på att smyga ned för trappan.

Källaren visar sig vara ett mindre utrymme , mörkt och kallt och med en stor staty av samma elefantgud som man hade sett ute vid tempelområdet. Hon smyger närmare för att undersöka den, men då börjar hon höra ett hest ljud inifrån statyn. Och Cecilia har varit med om tillräckligt mycket för att veta att låtande statyer inte för något gott med sig. Hon är precis på väg att vända om då hon hör steg i trappan, det är Näsmänniskan!

Hon osäkrar sitt gevärl siktar och trycker på avtryckaren, men den vägrar avfyra! Näsmänniskan gör ett utfall och tillfogar henne ett lättare skärsår med sin sabel. Cecilia hämtar sig dock snabbt och slår till odjuret med gevärstocken. Beundransvärt som det är gör det inte så stort skada och striden fortsätter med oddsen till näsmänniskans fördel.

Strax kommer dock både Arthur och Professorn ned i källaren och slänger sig över näsmänniskan. Tre mot en övermannar de honom. De försöker förhöra honom men då han inte svarar påbörjar Arthur Watts en intrikat och grym tortyrsession med sin armekniv. Näsmänniskan är dock stum in i döden och istället försöker man obducera honom. Man finner dock inget annorlunda i hans kropp utan där finns bara det gamla vanliga som finns hos vilken människa som helst. Förbryllande!

Efter att man är klar med näsmänniskan vänder man uppmärksamheten mot statyn. Alla tre lyssnar till ljudet och alla tre finner oro i vad de hör. Tillslut beslutar man dock att undersöka saken och efter att ha knackat på statyn finner man att den torde vara ihålig. Man börjar därför lyfta statyn så gott det går för att kika in under den. När man gör detta finner man en människa instängd där i. Människan är ingen annan änRupert Orwell, paleontologen. Har är väldigt mager efter sin tid i fångenskap och man bär ut honom från huset och ser till att han först till stadens sjukhus. Efter det återvänder man än en gång till Hotellet för att invänta dagens slut.

Samtidigt under dagen har Fader Abraham och Syster Sarah varit ute och missionerat på stadens gator och torg, till liten effekt visade sig. Och vid dagens slut beger Fader Abraham och Syster Sarah sig iväg mot kyrkan. Valet att bege sig till kyrkan skall dock komma att bli ödesdigert för Abraham. När de är på väg att korsa torget uppenbarar sig plötsligt Indiern i den grå kostymen, Abraham ser hur mannen drar fram en revolver ur sin innerficka och försöker fly men ramlar ned på knä. Mannen avfyrar två skott mot Fader Abraham och springer sedan sin väg genom folkmassan. Kvar ligger Abraham blödande ur skottsår i höftområdet och i bröstet, allt medan Syster Sarah ropar på hjälp. Ett par åskådare griper in och för iväg Abraham till Sjukhuset.

Abraham skjuten
Fader Abraham vårdas på sjukhus.

Comments

Mr_Walter_Corbitt

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.