Sammanfattning

Detta har hänt:

Gruppen möte på sin resa till Indien och tempelområdet den tyske professorn Herbert Dinger som uppenbarligen hade stött på likande gudabilder som de som fanns i tempelområdet och var därför på väg dit för att undersöka. Herbert Dinger blir dock mördad av en märklig man innan båten hinner fram och hans forskning överlämnas till gruppen.

Den behandlar en utgrävning i österrike och en expedition till kaukasus där man har sökt efter en elefantgud. Under expeditionen blir en av professorns söner dödade i ett underjordiskt tempel under mystiska omständigheter.

Väl framme i Indien möter man den utsända guiden Löjtnant Pangur som skall ta gruppen till Lahore. Man färdas från Bombay till Karachi och börjar därifrån följa floden upp. Oväder gör dock att båten går på grund och man blir tvungna att söka skydd i en övergiven villa. Villan visade sig vara hemsökt av en förvriden kropp som i livet hade varit Jack Campbells. Han och hans medhjälpare dödade Löjtnant Pangur och hans soldater och var vid flera tillfällen nära att döda expeditionsmedlemmar. Man lyckades tillslut finna Campbells kropp och förgöra den.

Sammanfattning

Mu Sangs profetia Mr_Walter_Corbitt