Mu Sangs profetia

Lördag 24:e Juni 1922
Rummlande och spel med Don Omar

Efter att professorn och Dewey lagt beslag på Herbert Dingers forskning började på ett strikt schema i sin översättning av hans forskning. Endast under helgerna gav de sig själva ledigt från arbetet och gick upp på däck för att socialisera med sina medpassagerare.

De andra försökte fördriva tiden bäst de kunde. Medan fröken Gray började intressera sig för en grupp resande officerare ombord lärde Bennet känna sin hyttkamrat bättre, han förstod dock snabbt att deras bekantskap inte skulle komma att bli något annat än flyktig, vilket vore för det bästa då han hade en vana att låna pengar utan att betala åter.

Denna lördagen skulle deras socialiserande med sina medpassagerare komma att fördjupas. De började kvällen med ett par glas samtidigt som en mindre orkester började spela. Efter det sökte sig Professorn och fröken Gray till andra passagerare, professorn till en vacker ensam dam och Gray till tidigare nämnda officersgrupp.

Trots det dyra glaset Champagne förblir den ensama damen tystlåten och professorn lämnar bordet för att dansa då hennes make återkommer till bordet. Fröken Gray röner medioker framgång vid officerarnas bord men kommer aldrig riktigt in i samtalet förs än hon avbildar den äldsta av officerarna medan han elegant dansar med en äldre dam, när han får se bilden ger han Gray sin hemadress och ber henne skicka det färdiga verket till honom.

Efter en stund uppenbarar sig dock den stora egyptiern, som de senare skall lära känna som Don Omar, sig. En blir genast festens mittpunkt och när festen över däck är slut börjar festen under däck. Don Omar tar med gruppen till tredjeklass utrymmena där spriten flödar och hasardspel regerar. Dewey blir fördröjd då han måste följa en överförfriskad ung amerikanska som luktar rök tillbaka till hennes hytt, strax är han dock vid professorns sida och satsar pengar på Don Omars lopprace. Innan kvällen är över har man satsat pengar på boxning mellan två tredjeklass resenärer och Cecilia och Professorn har druckit ikapp. Innan de lämnar tillställningen får Dewey med sig två flaskor av Don Omars fina whiskey.

Samtliga resenärer vaknar dagen efter med ett rejält bakrus.

Gambliten
Hasardspel i tredjeklass utrymmet

View
Fredag 16:e Juni 1922
Mordet på professor Dinger

Fredag 16:e Juni 1922

Expeditionens medlemmar gjorde sig fort hemmastadda i sina hytter förutom Cecilia Gray som fick dela rum med en betydlig äldre och betydligt mer pratsamt dam. Samuel Bennet å sin sida fick dela rum med en ung man med de udda vanorna att alltid bära smoking och ta med sig en drinkshaker vart han än gick.

Skeppet seglade ned längst Spanien och in i medelhavet. Expeditionens medlemmar ägnade sig åt förströelser mest hela dagarna och gick till festerna i fören uppe på däck. De medpassagerare som observerades extra noga var b.la en affärsman från London och hans fru , en grupp militärer, en vaksam sjöofficer, en predikande präst, en tysk forskare och hans kompanjoner, en stor Egyptier med sitt följe och en ljusskygg man med obscent stor näsa. Den senare drog till sig uppmärksamhet för hans osociala beteende och hans snokande.

Professor Black närmade sig den tyske forskaren vid ett tillfälle då han var nyfiken på vad tysken skulle undersöka i Indien. Till sin förskräckelse visade sig att han också skulle till tempelområdet utanför Lahore. Under samtalets gång berättade den tyske forskaren vid namn Herbert Dinger en skrämmande och sinnesförvirrad historia om sin expedition till Kaukasus där han tillsammans med sina söner Otto och Franz med hjälp av bergsfolket i trakten tar sig upp till en grotta som de går in i. Väl inuti grottan blir de tvungna att krypa fram genom sprickor innan de når in till ett rum upplyst av eldar. Rummet var avlångt och längst bort i andra ändan stod en stor staty föreställande en elefant vars stor elefantöron liknade mer fladdermusvingar och vars armar liknade en människas. Statyns snabel var märkbart färgad i svart och rött och avslutades i en större cirkulär utbuckning.

När de närmade sig statyn hörde de ett plötsligt tjut som från ett djur och springande steg. Alldeles strax uppenbarade massa bleka,långsmala figurer med stora öron och näsor sig och började springa mot Dingerexpeditionen. Herbert, Otto och Franz började genast springa för livet och avlossade skott mot sina förföljare. Sonen Franz blev dock tagen av förföljarna innan han lyckades krypa in i sprickan och slets i stycken av de ursinniga varelserna. Herbert och Otto lyckades panikslagna och kantstötta ta sig ur grottan och irrade runt i bergen tills en bergsmänniska hittade dem och återförde dem till civilisationen.

Herbert plågades av sin ena sons död vilket gjorde honom än mer beslutsam att ta reda på mer om det han stötte på i grottan i Kaukasus och informationssamlandet blev en besatthet. Han fick reda på tempelområdet genom en artikel i en arkeologtidning och bestämde sig för att åka till Indien och undersöka den.

Professor Black Ställde sig skeptisk till Dingers berättelse och avfärdade honom som en tok och konkurrent. Konkurrensen var dock inte menad att var länge då Herbert Dinger, inför hela skeppets ögon, blev överfallen och nedskjuten av den mystiska mannen. Flera av expeditionens medlemmar försökte förhindra mordet men det var försent. Herbert Dinger avled av sina skottskador.

Senare besökte Professorn den kvarvarande Dingern: Otto. Otto var deprimerad över faderns död och ville helst av allt bli av med allt som påminde om statyn i grottan och sina familjemedlemmars död. Han gav Professor Black sin fars forskning och anteckningar.

Professorn tog forskningen tillbaka till sin hytt och tillsammans med Dewey började översätta forskningen till engelska med hjälp av ett tyskalexicon som Dewey hade köpt.

Embalmed body
Herbert Dingers kropp tas om hand

View
Lördag 5:e Juni 1922
Avresa

Lördag 5:e Juni 1922

Professor Henry L. Black och hans assistent Dewey Booth avseglar från England på ett uppdrag från Oxfords universitet. I ett tempelområde utanför staden Lahore i Indien har man stött på märkliga statyer och figurer som inte liknar något från Hinduisk religion eller mytologi och därför har universitetet skickat Professor Black till Indien för att undersöka tempelområdet.

På samma fartyg finns även Chicago Tribunes Samuel P. Bennet som har blivit utsänd för att täcka expeditionen för tidningens räkning. Det var Bennet själv som föreslog att tidningen skulle följa expeditionen och anmälde sig som frivillig. Detta på grund av sitt spelberoende som hade resulterat i en spelskuld från några typer inte gillar att be snällt och att han därför kände att behövde försvinna ett tag.

På Skeppet fanns även parapsykologen och skräckförfattarinnan Cecilia Gray, även hon från USA. Som hade kontaktat professorn och bett att få följa med på expeditionen vilket beviljades. Då hon liksom professor Black båda var väl bevandrade inom Ockultism. Hennes tidigare försök att bekräfta sina teorier hade inte varit så framgångsrika så hon tänkte att Indien med dess mystik och kultism borde vara den perfekta platsen att fortsätta sina studier.

Även ombord, utan någons vetskap, fanns en man inlåst i skeppets potatisförråd…

Egra
Skeppet de färdades på: BI’s Egra

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.