Morgan Whitfield

Graciös amiral på nöjesresa till Indien

Description:

Namn: Morgan Whitfield
Yrke: Amiral
Ålder: 61

Ägodelar:

Amiralsuniform
Monokel
Spatserkäpp

Bio:

Morgan Whitfield föddes 1861 som son till en rik affärsman och en balletdansös. Han växte upp i ett luxuöst men osäkert hem då äktenskapet var en fasad och att båda föräldrarna höll sig med älskare och älskarinnor. De var under hans uppväxt så upptagna med sina egna liv och intriger att det knappt fanns någon uppmärksamhet över för Morgan.

1874 skickade Morgans far iväg honom för att bo med en farbror i Scottland av anledningen att konflikterna hemma var en distraktion för Morgan. Även om så var fallet vill hans far och mor snarare ha en sak mindre att tänka på.

Morgans farbror ägde ett medelstort bruk utanför staden Dingwall. Morgans far skickade sin bror pengar för att se efter Morgans utbildning och hyra en privatlärare åt honom. Han fick därför studera under den stränga men pedagogiska Thomas Walsh. Mr. Walsh tog med Morgan ut på länga vandringar runt om i Scottland, något som eldade på Morgans nyfikenhet och upptäckslust.

Samma upptäckslust fick Morgan att påbörja en karriär inom royal navy. 1877 steg han ombord sitt första skepp och steg sakta men säkert upp i grad allt eftersom tiden gick.

Det var inte förs än första världskriget som Morgan Whitfields kunskaper och kompetens sattes på prov. Han deltog b.la. i Första slaget vid Helgolandsbukten och Slaget vid Jylland, där Morgans skepp blev allvarligt skadat men lyckades ändå slå ifrån sig fienden.

Under kriget sköt Whitfields grad i höjden och 1917 utnämndes han till vice amiral. Han har dock inte deltagit i några operationer sedan krigsslutet och inriktar sig på att försöka leva det goda livet med amiralslönen som han har erhållit.

Morgan Whitfield

Mu Sangs profetia Mr_Walter_Corbitt