Mackey

Irländsk gangster på uppdrag

Description:

Namn: Michael “Mackey” O’Donald
Ykre: Kriminell
Ålder: 29 år

Ägodelar:

Seglarkostym
Vitabyxor
Panamahatt
plånbok
cigaretter

Bio:

Michael O’Donald föddes 1893 som son till en skoputsande fader och en kokerska till moder. Hans kriminella karriär började redan 1907 då han tillsammans med vänner rånade och misshandlade en affärsinnehavare på väg hem från sitt jobb. Han och hans kamrater fortsatte att göra brott tillsammans och bildade sitt eget gäng “Hooks” då de hamnade i slags med ett annat ungdomsgäng vilket resulterade i att en av deras motståndare slogs till döds. De svor över den döda kroppen att alltid hålla tillsammans.

Mellan 1908 och 1914 genomförde gängen ett flertal brott i Brooklyn bland annat, misshandel, inbrott, rån, hälleri, koppleri och vandalism. 1915 bröts gänget upp efter invärtes gräl vilket resulterade att Michael gick med i “Vita handen”. Detta ledde till att han hamnade i konflikt med sina före detta vänner vilket slutade med en uppgörelse där han dödade båda sina vänner på “Wilkinson’s Café” 1917.

Samtidigt som Michael avancerade inom vitan handen började gänget falla samman på grund av inbördes konflikter. I ett försök att återupprätta gängets ställning skickades 1922 Michael att störa rivaliserande gängs droghandel och eventuellt skaffa egna kontaker utomlands.

Mackey

Mu Sangs profetia Mr_Walter_Corbitt