Herbert Dinger

Neurotisk professor på jakt efter svar

Description:

Namn: Herbert Dinger
Yrke: Professor
Ålder: 55 år

Ägodelar:

Khaki Skjorta & Shorts
Kängor
reservoarpenna
Anteckningbok
Medicin
Deutchen Researchen

Bio:

Herbert Dinger föddes 1867 i Inglostadt i kungariket Bayern och uppfostrades ensam av sin mor då hans far blev dödad under tyska enhetskriget. Hans mor var väldigt beskyddande och skämde bort den unge Herbert vilket gjorde honom retad av sina jämnåriga.

Då Herberts mamma utövade ett onaturligt inflytande över honom även upp i 20års ålder fick Herbert inte möjligheten att gå någon högre utbildningen trots att flertalet av hans lärare sa att han hade potential.

Det hela skulle dock förändras drastiskt. När Herbert var 26 år blev hans mamma blixtförälskat i en rik affärsman. Med tiden fick mammans festman henne att ändra uppfattning om Herbert och hon blev allt mer benägen att bli av med Herbert. Senare samma år fick de möjligheten då fästmannen lärde känna en arkeolog som skulle åka iväg på en längre expedition till Grekland. De gav Herbert 500 mark och skickade iväg honom tillsammans med Arkeologen till Grekland.

Expeditionen blev ett fiasko och med sina sista marker köpte Herbert en båtbiljett till Split i Kroatien. Från Kroatien lyckades Herbert ta sig till Österrike och Wien där han fick arbete som vaktmästare på ett museum. Efter ett tag började dock hans medarbetare imponeras av hans kunskaper och snart började intendenterna intressera sig för Herbert.

Efter en tid introducerades Herbert för en Professor vid Wiens universitet som blev mycket imponerad av Herbert och började finansera Herberts studier. Herbert studera konst, historia och arkeologi med goda resultat. 1895 träffar han Irma Lodil och de gifter sig. 1896 föds deras första son Otto och 1899 deras andra son Franz.

1901 dör Irma i tuberkolos och Herbert måste läggas in på mentalsjukhus efter ett sammanbrott. Otto och Franz får under 3 år bo hos sina morföräldrar.

Livet fortsätter som vanligt fram till 1914 då Otto rekryteras till armén. 1915 Gör Herbert och Franz utgrävningar i Alperna och finner en märklig staty föreställande någon slags elefant. Statyn blir som en besatthet för Herbert. När även Franz rycker in i armén upptar statyn all Herberts vakna tid, han missköter sin hygien och sin sömn men finner inga ledtrådar till vart den kan komma ifrån.

I januari 1917 läser Herbert av en slump i en arkeologisk tidskrift om tillbedjandet av en elefantgud i Kaukasus. Han börjar genast planera en resa och Otto och Franz hinner knappt komma hem från kriget innan de ger sig ut på en expedition till Kaukaus.

Då det ryska inbördeskriget är på sin höjdpunkt blir vägen dit farofylld och lång, men Herbert vägrar vika av. Han är fast besluten om att ta sig till Kaukasus och undersöka elefantguden.

Tillsammans med sina söner Otto och Franz med hjälp av bergsfolket i trakten tar sig upp till en grotta som de går in i. Väl inuti grottan blir de tvungna att krypa fram genom sprickor innan de når in till ett rum upplyst av eldar. Rummet var avlångt och längst bort i andra ändan stod en stor staty föreställande en elefant vars stor elefantöron liknade mer fladdermusvingar och vars armar liknade en människas. Statyns snabel var märkbart färgad i svart och rött och avslutades i en större cirkulär utbuckning.

När de närmade sig statyn hörde de ett plötsligt tjut som från ett djur och springande steg. Alldeles strax uppenbarade massa bleka,långsmala figurer med stora öron och näsor sig och började springa mot Dingerexpeditionen. Herbert, Otto och Franz började genast springa för livet och avlossade skott mot sina förföljare. Sonen Franz blev dock tagen av förföljarna innan han lyckades krypa in i sprickan och slets i stycken av de ursinniga varelserna. Herbert och Otto lyckades panikslagna och kantstötta ta sig ur grottan och irrade runt i bergen tills en bergsmänniska hittade dem och återförde dem till civilisationen.

Väl hemma i Österrike blir Herberts sammanbrott än värre än när Irma dog. 1919, tillsammans med att han förlorar sin professur, försöker han begå självmord. Otto hinner dock tillkalla läkare innan Herbert förblöder av sina sår.

När Herbert lämnar sjukhuset berättar han om en dröm som än mer förstärkte hans vilja att undersöka elefantguden och hans besatthet har blivit än starkare. När han 1922 får nys om Tempelområdet i Indien packar han genast sina och Ottos väskor och de ger sig av. På båtturen till Indien faller han dock offer för en pistolöverfall och dör av sina skador.

Herbert Dinger

Mu Sangs profetia Mr_Walter_Corbitt