Henry A. Warrand

Brittisk Major som misstänker kultister

Description:

Namn: Henry Angus Warrand
Yrke: Officer
Ålder: 49

Ägodelar:

Officersuniform
Webely revolver
kartfodral
kikare
cigarr

Bio:

Major Henry A. Warrand för befäl vid militärförläggningen i Lahore. Han är energisk till personligheten och en stark förespråkare för att slå till mot traktens banditer och rövare i förebyggande syfte och rädds inte att skicka sina män i strid. Han misstänker även den senaste tidens ökade aktivitet kring det okända tempelområdet utanför Lahore och i staden vara en sekts handlingar snarare än bara vanliga rövare.

Henry föddes 1873 i Aberdeen där han också studerade mot en juridik examen. Hans hetsiga temperament gjorde dock honom olämplig för yrket och han gav upp studierna till förmån för ett välbetalt jobb på varvadministrationen i Aberdeens hamn.

Henry hade en atletisk kropp och personlighet och deltog i flera sportevenemang, däribland olympiska spelen 1900 i Paris som friidrottare. 1903 deltog han i bildandet av Aberdeens första fotbolls klubb. Det var under en av dessa fotbollsmatcher som han träffade sin blivande fru Margot, de gifte sig Januari 1904.

Vid 1910 var Henry A. Warrand lite av en lokalkändis i Aberdeen då han frispråkigt deltog i flera råd och pågående debatter angående stadens utveckling. Likaså var han inte sen att föregå med gott exempel och tog värvning i september 1914 som ett reklamtrick för att locka fler Aberdeen-bor att ta värvning.

Vid Mons blev han illa sårad och blev sängliggande större delen av 1915. Han fick dock distinguished service cross samt befordrades från Sergeant till löjtnant. Han kom att dela i slaget vid Somme och Ypres och vid krigsslutet hade han nått Majors grad.

När han återvände till Skottland upptäckte han att hans fru hade begärt skilsmässa, vilket fick honom att stanna i armén och 1919 flyttades han som förstärkning till Indien under Anglo-Afghanska kriget.

Samma år påbörjade han en långtgående kampanj för att få bukt med rövaraktiviteterna i Lahore området. Kampanjen avslutades officiellt Maj 1922 då man förstört en gömt rövarläger i ett gammalt tempelområde.

Henry A. Warrand

Mu Sangs profetia Mr_Walter_Corbitt