Bhagat Singh

Hetlevrad revolutionär

Description:

Namn: Bhagat Singh
Yrke: Student
Ålder: 24

Ägodelar:

Kostym
Turban
British Bulldog
Pamflett

Bio:

Bhagat Singh är en revolutionär och högt uppsatt ledare i Hindustan Socialist Republican Association. Han är misstänkt för flera brott b.la mord och terrorism

Bhagat Singh föddes 1898 i en sikhfamilj i den lilla staden Khatkar Kalan. Hans familj hade en historia av Shikisk patriotism och redan i tidig ålder gjorde han motstånd mot den brittiska överhögheten genom att bränna sina engelska skolböcker och sina engelsk-importerade kläder.

Han var under slutet av 10-talet en anhängare av Gandhis ickevåldsrörelse men bröt av från denna när Ghandi, pga polismorden i Chauri Chaura, och blev istället medlem i våldsförespråkande Hindustan Socialist Republican Association.

1919 flyttade han till Lahore där han blev chef gör HSRA avdelning där. Han misstänktes för ett flertal brott och skuggades av polisen men man fann inte bevis nog för att fälla honom. 1922 var han dock inblandad i en attack mot en anglikansk präst vilket följdes av ett tillslag mot HSRAs högkvarter med ett 30tal döda som följd. Bhagat Singh undkom dock och tillslaget utlöste de stora upploppet i Lahore som varade i 3 dagar.

Bhagat Singh

Mu Sangs profetia Mr_Walter_Corbitt