Mu Sangs profetia

Tisdag 20:e Juli 1922

In i stadens vildmarker

Tidigt på morgonen går de som finns kvar på hotellet upp och gör sig redo för att ta sig in till staden och se efter förödelsen. Man börjar vandra uppåt marknaden och märker då att gårdagens kravaller utvecklades till ett fullskalig revolt då man stöter på en barrikad bevakad av militären. En av soldaterna säger att större delen av staden är i upprorsmakarnas kontroll och att de är för få soldater där för att få bukt med dessa våldsverkare. Han varnar också gruppen för att gå innanför barrikaderna, men när Professorn och de andra tar sig över den och in i den rebellkontrollerade staden är det ingen som försöker stoppa dem.

De tar sig fram till kvarteret där country cluben ligger och där guvernören bor. Gatorna är fulla med bråte och i ett dike ligger det ett par döda kroppar, man identifierar dem inte då de är för många. Man börjar att gå uppåt i staden ditt sjukhuset ligger men efter ett tag märker man att man är förföljda. Ett par indier går bakom dem, beväpnade med påkar. Men då de bara är några få ignorerar man dem och fortsätter.

Efter en stund ansluter sig dock fler upprorsmän till den förföljande skaran och strax börjar de kasta stenar och springa till anfall. Professorn gör ett meningslöst försök att förhandla men man märker snabbt att det inte är vad deras motståndare är intresserade av, så man öppnar eld. Man lyckas att antingen döda eller skrämma bort tillräckligt av sina fiender för att själva oskadda komma undan.

Med en väldig hast tar man sig fram till sjukhuset där man finner entrén flankeras av brittiska soldatlik. Sjukhuset fasad ser även den illa åtgången ut så man närmar sig med försiktighet. Gruppen tycker sig se någon röra sig inuti en av sjukhussalarna men vid närmare inspektion visar sig den vara tom. Man tar sig därifrån framåt mot trappan till andra våningen men när man skall börja ta sig upp avlossas ett skott bakifrån. Man kastar sig snabbt i skydd och besvarar elden och en död upprorsman faller till marken.

Man tar sig upp till andra våningen där man möts av en två slitna och uttröttade män. Den ena en soldat och den andra en läkare. Man frågar läkaren efter Fader Abraham och Rupert och märkbart stressad pekar han ut i vilken sal de finns. De båda patienterna verkar ha återhämtat sig bra men är inte i skick att gå.

Man hör plötsligt ett ökande buller utifrån och då man går fram till fönstret för att kontrollera ser man en hord av upprorsmän som strömmar mot sjukhuset. Gruppen skyndar bort till trappan där man tar upp positioner och bekämpar de upprorsmän som försöker ta sig upp. Professorn går lös med sin revolver på upprorsmännen, likaså låter Dewey sina hagelsvärmar svepa och Arthur Watts visar på den brittiska, beryktade, skotthastigheten. Det blir en massaker och trappan blir full av lik. Man passar på att plocka på sig mer ammunition från de stupade då flertalet bär erövrade brittiska vapen.

Efter eldstriden ber läkaren om hjälp att hämta upp medicin från förrådet på nedervåningen. Sedan upproret började har ingen haft möjlighet att gå till rummet och hämta mer medicin då man varit under konstant belägring. Nyckeln till dörren är dessutom borta då läkaren som hade den flydde när sjukhuset attackerades.

Denna uppgift är inget som gruppen backar för utan man trippar på tå mellan de döda och tar sig ned på undervåningen där man lyckas finna förrådet. Dörren in är dock belagd med ett tätt stålgaller vilket det svårare än väntat att ta sig in. Både Arthur Watts och Professorn försökte dyrka upp låset, men den senare lyckades till och med att bryta av sitt dyrkredskap i låset, vilket gjorde de övriga närvarande allt annat än imponerade.

I ett försök att rädda sin heder drar professor Black sin pistol och skjuter på låset. Då låset är av metal rikoschetterar kulan från låset och studsar runt bland de närvarande innan den slår sig ett fast hem i sjukhuväggen. Pinsamheten fortgår men en fördel har vunnits då låset nu är sönderskjutet och det är fri passage in i förrådet. Man plockar på sig så mycket förnödenheter man kan och Professorn passar där på att utöka sitt missbruk med en stor uppsättning flaskor morfin.

Man har dock inte möjlighet att undersöka förrådet närmare då man strax hör en ny mobb närma sig sjukhuset. Gruppen tar sig upp till andra våningen där man barrikaderar sig vid trappans krön. Då får professorn en snilleblixt. Han tar en trasa och två flaskor läkarsprit och springer upp på taket. Väl uppe gör han i ordning två Molotov cocktails vilka han låter falla ned över den anfallande mobben.

Även fast många bränns ihjäl utanför sjukhuset hindrar inte det mobben från att anfalla gång på gång upp för trappan och gruppen fyller trapphuset med bly för att hålla rebellerna borta. Till slut tunnas dock fiendens led ut och några få överlevare flyr ur sjukhuset. Kvar står Dewey, Watts och professorn med rykande vapen.

Efter att man har säkrat sjukhuset tar man med sig de båda sjuklingarna Fader Abraham och Rupert Orwell till hotellet där man avvaktar upploppets utveckling med laddade vapen.

47212
En av sjukhussalarna efter förödelsen

Comments

Mr_Walter_Corbitt

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.