Mu Sangs profetia

Måndag 10:e Juli 1922

Mot tempelområdet

Tidigt på morgonen vaknar sjukvårdskorpral Arthur Watts när trumpeten ljuder. Han infinner sig snabbt vid uppställningen där hans överordnade, Löjtnant Heartly, instruerar soldaterna som skall eskortera expeditionen in i djungeln. Watts får den ödesdigra ordern att hämta en kulspruta från kvartersmästaren.

Han beger sig iväg på sitt till synes lätta uppdrag, vid vapendepån möter han den trötte och ointresserade kvartersmästaren som suckar och säger åt Watts att det bara är att gå in och hämta den. En uppgift som är lättare sagt än gjort om man inte kan orientera sig i vapendepån. Korpral Watts letar en lång stund utan att finna kulsprutan då han till sist ser en låda högt uppstaplad som förefaller vara det han letar efter. Trots att lådorna är vingligt staplade börjar han klättra upp, han fattar lådan men tappar fotfästet och både han och lådan rasar ned. Först landarArthur Watts och sedan lådan uppå honom.

Han återfinns senare av ett par andra soldater från samma pluton som letade efter honom. Han är avsvimmad och är ganska illa däran, men hans kollegor gör sitt bästa för att fixa till honom för att åka med expeditionen ut till tempel området vilket han tillslut gör.

Löjtnanten åker före i en bil medan soldaterna färdas med ett av arméns transportfordon. Hela expeditionen plockas upp utanför deras hotell, för att sedan bege sig ut på indiens landsvägar. Inte ett moln syns på himlen och solen steker den konvoj påväg ut i djungeln.

Efter en lång färd stannar man fordonen vid en övergiven gård då det därifrån endast finns stigar in till tempelområdet. Man börjar packa av fordonen och beger sig in i djungeln där hettan slår till än mer mot deltagarna. Såpass mycket att man tappar den tunga kulsprutan när man håller på att korsa en skranglig repbro över en bäck. Arthur Watts går efter kulsprutan men finner den obrukbar.

Efter den lilla incidenten fortsätter man ifrån bron. Man närmar sig då en ravin vars uppenbarelse får Henry att reagera oroligt, med lite tvekan går dock han med resten av dem in i ravinen men plötsligt, mitt i ravinen, rusar han helt okontrollerat sin väg, vilket gör resten av expeditionen konfunderade och soldaterna reagerar med att dra vapen. Strax man märker dock att det inte verkar finnas någon fara. Då kastar en av soldaterna sitt gevär och springer tillbaka den vägen de kom. Watts springer efter honom men tappar honom när han försvinner på ut i djungeln på andra sidan hängbron.

Efter att Watts har återkommit till gruppen så fortsätter man genom ravinen och möter upp professorn på andra sidan. Där möts man av en tätbeväxt djungel. Särskilt dålig blir sikten och möjligheten att navigera av det högväxta gräs som där växte. Man håller tät formation men det hindrar inte expeditionens medlemmar att skingras i den täta djungeln. Både Dewey Booth och professorn irrar sig ifrån gruppen vilket leder till ett hiskeligt ropande de bortvillade emellan. Watts söker sig ut mot ljuden och hittar professorn och de båda börjar sedan söka efter Dewey.

Dewey hör snart att man letar efter honom, vad som dock förbryllar och skrämmer honom är att rösterna kommer från ena hållet medan han uppfattar rörelser i gräset från motsatta håll. Både rösterna och rörelserna närmar sig allt mer och Dewey drar sitt vapen och vänder sig mot de okända rörelserna. Något förefaller röra sig bara ett par steg in i buskaget!

Rörelserna avstannar dock när professorn och Watts når fram till Dewey och de kan tillsammans ta sig tillbaka till resten av expeditionen.

Man tar sig fram till en flod där Löjtnant Heartly beordrar vila och matintag. Man vilar sig en stund och äter, där Professor Black passar på att bjuda av sina dadlar. Sedan återgår man till marschen och börjar vada över floden.

På väg över floden upptäcker man plötsligt rövare som bär iväg någonting från tempelområdet och man börjar genast beskjuta dem. Under striden blir Henry träffat i foten av en muskötkula när försöker nå fram till den låda som de första rövarna tappade och andra rövare dyker oväntat upp. Dock är det bara ett mindre sår och rövarna skräms snabbt på flykten eller nedgörs.

I lådorna hittar man diverse stöldgods vilka tas om han om am militären. Man kommer strax efter det fram till tempelområdet där man börjar slå läger och då klockan är mycket så börjar man inte undersökningen utan gör istället i ordning sig för natten. Fader Abraham håller gudstjänst innan man går till sängs.

I jungeln
Expeditionens soldater som tar sig fram genom djungeln

Comments

Mr_Walter_Corbitt

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.