Mu Sangs profetia

Fredag 14:e Juli 1922

Överfall gånger två

Trots att man i gruppen är trötta efter gårdagens återtåg från tempelområdet så går många av dem upp tidigt och åter frukost. Väl nere i restaurangdelen står det klart att ägaren inte har kommit så man beger sig man tar för sig av det lilla som finns kvar i skafferiet och som inte är ruttet.

Professor Black har idag mycket att stå i då han skall besöka Charles Montague och avlägga rapport om undersökningen samt telegrafera universitetet och berätta om sina planer att fortsätta sina undersökningar av elefantkulten. Han hade även för avsikt att kontakta den officer som hade varit ansvarig för genomförandet av operationen mot banditerna i tempelområdet. Uppenbarligen misstänker han, i likhet med professorn, att templet inte bara har brukats av banditer under den senaste tiden utan kultister. Dewey följer med honom ut och lämnar resten av gruppen kvar på hotellet.

Fader Abraham beger sig strax efteråt där ifrån för att inställa sig vid angelikanska kyrkan i Lahore. Vilket var hans mål för resan.

Medan Cecilia Gray är på sitt rum sitter Arthur Maclean,Bennet och Syster Sarah och delar ett par flaskor whiskey i restaurangdelen. Flaskorna hittade syster Sara då hon leta efter något att dricka till frukosten och de båda gentlemännen är inte de som tackar nej. Tillsammans sitter de och dricker hela dagen.

Just denna dag stiger en annan, malplacerad, människa in på hotellet. Reuben “Ruby” Waldstein, en jude från Brooklyn som är i Indien för att hitta en ny källa att importera opium ifrån då oroligheterna i Kina gör det svårare att importera därifrån. Han tycker egentligen ganska illa om Indien men tanken på pengarna får honom att hålla ut.

Han letar först runt men hittar ingen portier och vänder sig då istället till de som sitter inuti restaurangen. De informerar honom att hotellet är fritt att residera i, så han tar sitt bagage och beslagtar ett rum på övervåningen.

Efter att Arthur Maclean och Bennet har druckit hela dagen bestämmer sig Arthur för att gå ut och jaga, och de båda andra tar whiskyflaskorna och följer med.

Inte långt från hotellet går järnvägsrälsen vilken de börjar följa söderut, allt medan de skjuter ointresserat på fåglarna omkring sig. Då rälsen söderut går förbi den närliggande militärbasen dröjer det inte länge för än de drar till sig soldaternas uppmärksamhet. Bland soldaterna som springer för att undersöka är Arthur Watts.

Efter att ha konstaterat att de båda männen och flickan är berusade tar ifrån dem deras skjutvapen och skickar tillbaka dem till hotellet. Efter ett tafatt försök att argumentera emot Watts beslut lunkar de tillbaka till hotellet där de fortsätter att dricka.

Efter att professorn och Dewey har avklarat dagens göromål beger sig Dewey tillbaka till Hotellet och professor till torget för att få tag i något drickbart. Efter att ha sett sig omkring på torget ett kort tag så går han in på första bästa pub. Professorn sätter sig ned och beställer in någon form av sprit han inte vet namnet på.

Efter en stunds drickande märker han hur två indiska besökare, en tjock och en smal, stirrar ut honom. Han reflekterar dock inte så mycket över det utan fortsätter dricka. Efter en stund så kommer en till man in och börjar samtala med de andra två, sedan lämnar de etablissemanget. En stund senare återkommer de och börjar närma sig professorn som frågar vad de vill.

De svarar honom endast med att två av dem grabbar tag i professorns armar medan den tredje börjar att puckla på professorn. Trots att han gör ett tappert försök att försvara sig så övermannas han av indierna som lyckas slå ned honom och länsa hans fickor på sedlar. Efter att ha återhämtat sig från överfallet börjar han stappla hemåt, kroppen öm och verkandes.

Ungefär samtidigt som Professorn blir överfallen vid marknaden hör Syster Sarah främmande steg som tassar runt i foajén. Hon tar en snabb titt och får då se två maskerade män, klädda i svarta kostymer med turbaner och beväpnade med knivar. Hon meddelar i all tysthet Maclean och Bennet som genast fattar vinken och gör sig redo att hoppa på förrövarna. En vild fight utbryter, Bennet drar sin gömda pistol och skjuter en av dem i ljumsken. Detta svaras med ett knytnävesslag i plytet. Den andra indiern är snabb och hugger sin kniv i låret på Arthur Maclean. Han svarar i sin tur med att ta stryptag om hans halls och skaka omkring honom. Den skottskadade Indiern försöker fly ut genom dörren men skjuts i huvudet efter att ha lagt handen på dörrhandtaget. Samtidigt tar Maclean och drar ut kniven i sitt lår vilken han använder för att hugga ned den kvarvarande indiern.

På golvet framför de två gentlemännen ligger nu två kroppar och en kopiös mängd blod. Turen är dock med dem idag i inte långt efteråt kommer kinesen in på hotellet. När han ser kropparna och allt blod verkar han drabbas av panik och börjar frenetiskt städa. Han lägger liken på hög och börjar skura golvet i ett försök att bli av med allt blod.

Långt senare, framåt kvällen när Professorn kommer hem, så ser han spåren efter slagsmålet. Två stora, mörkröda fläckar på foajéns trägolv, och en hög under trappan. Full och mörbultad som han är reflekterar han inte närmare på den saken utan gör stilla och lägger sig.

D da
De två indierna som lämnade jordelivet i slagsmålet

Comments

Dahnielson

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.