Mu Sangs profetia

Lördag 5:e Juni 1922

Avresa

Lördag 5:e Juni 1922

Professor Henry L. Black och hans assistent Dewey Booth avseglar från England på ett uppdrag från Oxfords universitet. I ett tempelområde utanför staden Lahore i Indien har man stött på märkliga statyer och figurer som inte liknar något från Hinduisk religion eller mytologi och därför har universitetet skickat Professor Black till Indien för att undersöka tempelområdet.

På samma fartyg finns även Chicago Tribunes Samuel P. Bennet som har blivit utsänd för att täcka expeditionen för tidningens räkning. Det var Bennet själv som föreslog att tidningen skulle följa expeditionen och anmälde sig som frivillig. Detta på grund av sitt spelberoende som hade resulterat i en spelskuld från några typer inte gillar att be snällt och att han därför kände att behövde försvinna ett tag.

På Skeppet fanns även parapsykologen och skräckförfattarinnan Cecilia Gray, även hon från USA. Som hade kontaktat professorn och bett att få följa med på expeditionen vilket beviljades. Då hon liksom professor Black båda var väl bevandrade inom Ockultism. Hennes tidigare försök att bekräfta sina teorier hade inte varit så framgångsrika så hon tänkte att Indien med dess mystik och kultism borde vara den perfekta platsen att fortsätta sina studier.

Även ombord, utan någons vetskap, fanns en man inlåst i skeppets potatisförråd…

Egra
Skeppet de färdades på: BI’s Egra

Comments

Mr_Walter_Corbitt

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.